Tervetuloa!

Tervetuloa Finnish Ukrainian Business Associationin kotisivuille. Taalta loydat talousuutisia Ukrainasta, luettelon tulevista messuista, muista mielenkiintoisista tapahtumista seka tietoa kauppayhdistyksen palveluista.

Ukrainan vaalien suurin häviäjä

Ukrainan vaalien suurin häviäjä

Ukrainan presidentinvaalit järjestetään sunnuntaina 31.3. Gallupien valossa kisa kolmen kärkiehdokkaan välillä on niin tiukka, että lopputulos ratkeaa vasta toiselle kierrokselle päässeiden kahden ehdokkaan välillä kolmen viikon päästä.

Mutta olipa lopputulos mika tahansa, vaalien suurin häviäjä on jo selvinnyt. Naapurimaan presidentti Putinin ehdokkailla, joilla on aikaisemmissa vaaleissa ollut varsin suuri kannatus, ovat tällä kertaa vailla mahdollisuuksia.

Krimin laittoman kaappauksen ja Itä-Ukrainassa käytävän sodan seurauksena, noin 3.5 miljoonaa Venäjälle perinteisesti myötämielistä ehdokasta perinteisesti kannatanutta äänestäjää, on jäänyt Venäjän toimien johdosta ilman äänioikeutta. Sen seurauksena Ukrainan siirtyminen Venäjän vaikutusvallasta kohti Eurooppaa jatkuu myös seuraavat 5 vuotta.

Ulkomaisten yritysten kannalta tämä on tervetullutta jatkuvuutta. Se näkyy jo nyt ulkomaisten investointien tuomana piristysruiskeena Ukrainan talouteen. Erityisesti saksalaisten yritysten investoinnit Ukrainaan ovat kovassa kasvussa.

Presidentti Putinin näkökulmasta se on kuitenkin kaikkea muuta. Putin, joka on luonut itsestään kuvaa taitavana shakinpelaaja on jääkin historiaan presidenttinä, joka hävisi ukrainalaisille pelinsä shakkimatilla ja onnistui lisäksi kääntämaan koko Ukrainan kansan itseään vastaan.

https://www.atlanticcouncil.org/blogs/ukrainealert/whoever-wins-ukraine-s-presidential-race-russia-has-already-lost?fbclid=IwAR2hNsZoBORAsg_ZK5dbMIWbjnfhgc792yFm077bdw44F-pZGZZEM0-Mf28

.

Screen Shot 2019-03-31 at 12.12.14.png
BBC: Ukrainan uusi nousu

BBC: Ukrainan uusi nousu

Saksalaiset ulkoistavat ohjelmistokehityksensä Ukrainaan

Saksalaiset ulkoistavat ohjelmistokehityksensä Ukrainaan