Kauppayhdistys

Kiova

Kiova

 
 

Finnish Ukrainian Business Association (FUBA) on Ukrainassa toimiva suomalainen kauppayhdistys, jonka tavoitteena on auttaa suomalaisia yrityksiä löytämään Ukrainan nopeasti kehittyvän markkinan mahdollisuudet.

Ukrainan 43 miljoonan asukkaan markkina on Euroopan viimeinen vähän kilpailtu suuri markkina. Moni suuri toimiala, kuten päivittäistavarakauppa, ravintola- ja majoitusala, terveyspalvelut ja kiinteistönvälitys, on vasta aloittamassa ketjuuntumistaan.

Ukrainan kolme suurinta vientialaa ovat maatalous, terästeollisuus ja IT-palvelut. Ukrainassa on kolmasosa maailman mustan mulla pelloista ja maa kuuluu Euroopan suurimpiin maataloustuotteiden viejiin. Luomuviljely on lisääntyy huikeasti tuotteista saatavan korkeamman hinnan vuoksi, samoin kasvihuoneviljely, joka hyötyy varsin edullisesta energiasta.  

IT-palveluiden tuottajana Ukraina on Europan suurin ja maailman 4. suurin. Monet koodaajapulasta kärsivät maat, kuten Ruotsi, Norja, Tanska, Sveitsi, Saksa, Englanti ja USA ovat hyödyntäneet Ukrainan  korkealuokkaisia IT-ulkoistusyrityksia ja maan suuria osaajaresursseja jo pitkään. 

Näiden lisäksi myös monet muut sektorit, kuten vaikkapa cleantech, energia-ala, rakennusala, autoteollisuus ja metsäteollisuus tarjovat paljon kiinnostavia mahdollisuuksia suomalaisille yrityksille.